آیا شستن تخم مرغ مضر است؟
نوشته شده توسط : آمینا

آیا شستن تخم مرغ توصیه می شود؟

خیر زیرا شست و شو ممکن است به انتقال باکتری های مضر مانند سالمونلا از بیرون به داخل تخم مرغ کمک کند. 

اولویت در تولید تخم مرغ، تولید تخم‌های تمیز در محل جمع‌آوری است نه تلاش برای تمیز کردن آنها.

تمیزی تخم مرغ باید با مدیریت خوب و بهداشت مرغداری و با به حداقل رساندن تاخیر بین تخمگذاری و جمع آوری تخم تضمین شود.

شستن تخم مرغ چه خطراتی دارد؟

طیور تخم‌گذار (مانند مرغ، اردک، غاز) ممکن است به سالمونلا و سایر میکروارگانیسم‌های مضر آلوده شوند. 

باکتری سالمونلا باعث بیماری می شود و در برخی افراد این بیماری می تواند شدید و تهدید کننده زندگی باشد.

اگر طیور تخم‌گذار آلوده به سالمونلا باشند پس این باکتری‌ها را می توانند در مدفوع خود دفع کنند. 

اگر در تولید تخم‌مرغ دقت نشود تخم‌ها با مدفوع آلوده می‌شوند و در نتیجه سالمونلا را می‌توان روی پوسته آن یافت.

در حین شستشو، موانع طبیعی موجود در پوسته ممکن است به خطر بیفتد و سالمونلا ممکن است به داخل تخم مرغ نفوذ کند، جایی که فرصت رشد دارد.

گاهی اوقات سالمونلا می تواند در داخل تخم مرغ به تعداد بسیار بالایی رشد کند و اگر این تخم مرغ ها به طور کامل پخته نشوند (مثلاً در مورد تخم مرغ های سرخ شده یا آب پز یا در دسرها)، سالمونلا زنده می ماند و باعث بیمار شدن مصرف کنندگان می شود.

سالمونلا می تواند برای مدت طولانی در مدفوع خشک شده بیرونی تخم ها زنده بماند. این دو خطر را به همراه دارد. اولاً اگر تخم‌ها به‌درستی ذخیره شوند و تراکم روی پوسته ایجاد شود ممکن است آب کافی باشد تا سالمونلا از طریق منافذ پوسته به داخل تخم‌مرغ نفوذ کند.

این خطر در طول زمان نگهداری افزایش می‌یابد زیرا با افزایش سن تخم‌مرغ، موانع طبیعی تخم‌مرغ از بین می‌روند. 

تراکم در قسمت بیرونی تخم‌ها نیز احتمال رشد سالمونلا روی پوسته را افزایش می‌دهد.

دوما در حین جابجایی و آماده‌سازی تخم‌مرغ‌های کثیف آلودگی مستقیم دست به دهان می‌تواند رخ دهد یا سایر مواد غذایی ممکن است از طریق دست، پوسته‌های دور ریخته شده کثیف یا در حین عمل ترک خوردن تخم‌مرغ آلوده شوند.

اگر تخم مرغ های من کثیف باشد و مشتری من تخم مرغ تمیز بخواهد چه می شود؟

به یاد داشته باشید شستن تخم مرغ توصیه نمی شود زیرا سالمونلا می تواند از طریق منافذ پوسته به داخل تخم مرغ حرکت کند و خطر را برای مصرف کنندگان افزایش دهد. 

سعی کنید این را برای مشتری خود توضیح دهید و موافقت خود را برای پذیرش تخم مرغ های شسته نشده دریافت کنید. 

خطر انتقال سالمونلا از بیرون به داخل تخم مرغ در هنگام شستشو افزایش می یابد. این خطرات را می توان با عملکرد نامناسب شستشو چندین برابر کرد.

به عنوان مثال اگر تخم‌های کثیف برای چند ساعت پس از تخم‌گذاری جمع‌آوری نشوند یا اگر در آب شستشو خیسانده شوند زمان بیشتری برای عبور سالمونلا از پوسته به داخل تخم‌مرغ وجود دارد.

علاوه بر این اگر آب شستشو حداقل 11 درجه سانتیگراد بالاتر از دمای تخم مرغ نباشد می توان سالمونلا را از طریق منافذ موجود در پوسته به داخل تخم مرغ کشیده شود. 

حتی پس از شستن اگر تخم مرغ ها قبل از نگهداری به سرعت و به طور کامل خشک نشوند احتمال نفوذ سالمونلا به پوسته بیشتر است.

استفاده از شوینده های شیمیایی یا ضدعفونی کننده ها در آب شستشو ممکن است کمکی نکند، زیرا برخی از مواد شیمیایی ممکن است در واقع تخلخل پوسته را افزایش دهند و عبور سالمونلا از سد پوسته را آسان تر کنند.

پوسته تخم‌مرغ ظاهراً سخت و مقاوم به نظر می‌رسد اما در واقع دارای منافذ ریزی است که امکان تبادل هوا و رطوبت را فراهم می‌کند.

این منافذ توسط لایه‌ای طبیعی به نام کوتیکول (cuticle) پوشیده شده‌اند که مانند یک سد محافظ مانع نفوذ باکتری‌ها و آلودگی‌ها به داخل تخم‌مرغ می‌شود.

زمانی که تخم‌مرغ را می‌شویید مخصوصاً با آب سرد یا در محیط غیربهداشتی این لایه محافظ از بین می‌رود.

در این حالت اگر تفاوت دمایی بین آب و داخل تخم‌مرغ وجود داشته باشد مکش طبیعی ایجاد می‌شود و آلودگی‌های سطح پوسته می‌توانند به درون تخم‌مرغ نفوذ کنند.

به همین دلیل شستن تخم‌مرغ پس از خرید (و قبل از مصرف) در خانه، نه تنها سودی ندارد بلکه می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند سالمونلا را افزایش دهد.

اگرچه ممکن است تصور کنیم شستن تخم‌مرغ باعث تمیزی و بهداشت بیشتر می‌شود اما واقعیت علمی خلاف این باور رایج است.

حذف لایه محافظ طبیعی روی پوسته خطر نفوذ آلودگی‌ها به داخل تخم‌مرغ را افزایش می‌دهد.

بنابراین بهترین کار این است که از تخم‌مرغ‌های بسته‌بندی‌شده با نشان استاندارد استفاده کنیم و در صورت نیاز به شست‌وشو این کار را تنها درست پیش از مصرف انجام دهیم نه زودتر.

این کار، امنیت غذایی را تا حد زیادی تضمین می‌کند.

شستن صحیح تخم‌مرغ‌ها برای جلوگیری از این خطرات زیاد ساده نیست و به همین دلیل بهتر است که اصلاً آنها را نشویید بلکه روی پرورش خوب و تولید تخم‌مرغ‌های تمیز در وهله اول تمرکز کنید.

یک قانون کلی تخم مرغ های شسته نشده حدود دو هفته در بیرون از یخچال و حدود سه ماه یا بیشتر در یخچال شما باقی می مانند. 

اگر تخم‌مرغ‌های زیادی را خریداری می‌کنید هوشمندانه است که تخم‌مرغ‌های تازه شسته نشده‌ای را که قصد خوردن آن را ندارید بلافاصله در یخچال بگذارید.

این به تخم مرغ ها کمک می کند تا مدت بیشتری دوام بیاورند.

درباره تلاونگ

تلاونگ در سال ۱۳۵۶ با تأسیس یک مزرعه مرغ گوشتی با ظرفیت ۱۷۰۰۰ قطعه آغاز به کار کرد و در ادامه مسیر خود با توسعه فعالیت‌هایش به تاسیس مزارع مرغ مادر گوشتی، کارخانه جوجه کشی، مزارع پرورش مرغ تخمگذار و گوشتی و کارخانجات تولید کنسانتره برای مصارف دام و طیور اقدام نمود.

راه‌های ارتباط با ما

آدرس:

تهران، خیابان آزادی، نبش اسکندری، ساختمان ۲۴۱ - طبقه ۴ - واحد ۴

تهران، رباط کریم، شهرک صنعتی نصیرآباد، خیابان سرو ۱۰

تلفن: ۶۱۴۱۰ (۰۲۱)

ایمیل: info@telavang.com

منبع: https://telavang.com/

 





:: برچسب‌ها: تخم مرغ را قبل از مصرف بشوییم؟شرکت تلاونگ , چرا نباید پوسته تخم مرغ را شست؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 6
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 22 ارديبهشت 1404 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: